Sobre la iniciativa

El  2 de març del 2013  l’Assemblea Indignada 15-M de Sants vam organitzar una xerrada-debat amb el Col·lectiu Ronda per tal de debatre sobre les retallades de les pensions i presentar la iniciativa que des del Col·lectiu estan duent a terme per a reclamar la revalorització de les pensions del 2012.

“Les persones pensionistes tenen det a veure compensada la pèrdua de poder adquisitiu acumulada durant l’any 2012. Així ho determina, de forma nítida i precisa, la Llei General de la Seguretat Social. L’executiu espanyol per tant se situa en la més flagrant il·legalitat amb la seva decisió de no abonar als milions de perceptors de prestacions de jubilació de l’estat espanyol l’import de la revalorització de les seves pensions corresponents al període comprès entre gener i novembre de 2012.”

Contra aquesta situació evidentment injusta de la legal·litat vigent, des del Col·lectiu Ronda s’ha posat en marxa una campanya per tal de facilitar a totes les persones interessades els escrits de reclamació que s’han de dirigir a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per a exigir aquesta revalorització que la llei garantitza.

Les retallades que estan patint les jubilacions i les pensions, així com en prestacions socials (sanitat, dependència…) estan vulnerant el dret a una jubilzació en condicions dignes. És important assenyalar que a Catalunya el 16% de la gent pensionista, principalment dones, es troba sota el llindar de la pobresa. I davant d’aquesta dramàtica situació el govern continua amenaçant amb més mesures de contra-reforma que qüestionen el mateix sistema públic de pensions.

Al debat del dia 2 es va parlar de la necessitat d’organitzar-se entre els propis afectats i afectades, i es va valorar positivament la iniciativa de les reclamacions però es veia necessari elaborar una estratègia per a presentar-les col·lectivament i així tenir una major repercussió. Per a aconseguir aquest objectiu, a més d’a la gent gran, entitats i col·lectius i casals del barri de Sants es va proposar estendre-ho a d’altre barris de Barcelona.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s