Xerrada: “Nosaltres també som pensionistes” Div 3 deFebrer 2017

casal-barri-prosperitat

Breu història d’una pensió

Volem fer visibles les pensions d’invalidesa, així com a les persones que les perceben, ja que a banda de patir les mateixes retallades que la resta de pensions, han perdut molt poder adquisitiu en estar sotmeses durant més anys a la inflació, doncs van ser iniciades en l’edat laboral.
Les pensions d’invalidesa són fruit del reconeixement durant la vida laboral d’una malaltia professional o comuna, accident laboral o no, a persones que estan en actiu. En ser persones joves solen tenir càrregues familiars i d’habitatge que depenen dels ingressos d’aquesta pensió.
Moltes són persones dependents, en major o menor grau, de terceres persones a la seva vida quotidiana o en èpoques de crisis. No tenen plena autonomia i necessiten ajuda per suplir les seves limitacions i cura de la llar que sempre representen dependència dels familiars i més despeses econòmiques, ja que cada vegada són més limitades les ajudes de l’Assistència social.
Hi ha una gran majoria de malalties invalidants que passen desapercebudes: múscul – esquelètic, malalties mentals, cardíaques, de l’aparell digestiu, pulmonars, fibromiàlgies, síndromes de sensibilitat central, etcètera.; i més encara si es tracta de persones joves que no tenen mobilitat reduïda i no les . associemr amb una malaltia.

Les pensionistes per incapacitat laboral, tenen la peculiaritat del gènere, el pes de l’educació fa que les dones s’esforcin en realitzar les tasques domèstiques, i la cura dels infants, encara que els representi molta dificultat.
De la mateixa manera que no es tracta igual a un malalt home o dona, succeeix el mateix amb les incapacitats.
Les DONES reben UNA PENSIÓ INFERIOR. Una de les principals causes són les desigualtats laborals i de remuneració. Les dones cobren menys a igual feina, per tant, la seva cotització és més baixa, i conseqüentment, la pensió que se’ls atorga també és menor.
Podem afegir que, tenir la desgràcia de caure malalt o accidentar-se i no poder recuperar-se  per continuar treballant, no és garantia de cobrar cap pensió. S’ha d’estar treballant en el moment del fet i reunir certs requisits. Però en primera instància s’ha de passar pel tribunal mèdic de l’ICAM (actualment SGAM), organisme avaluador, però que podem constatar que té la peculiaritat de menysprear als usuaris (constantment surt gent plorant, amb ràbia, indignació.. en definitiva molt humiliada), a banda que en molts casos, es deneguen incapacitats avalades per metges especialistes de la sanitat pública (sovint de centres pioners en matèria).
Davant d’aquesta impotència i, malgrat estar malalt, el treballador haurà d’intentar resoldre la seva situació al jutjat i, conseqüentment, haurà de pagar a un advocat i pèrit (diners que malgrat pugui guanyar, no són recuperables).
Veure’s obligat a denunciar a l’INSS per poder defensar que és un malalt?
I si sortosament aconseguim que els donin la raó, entrem en la mateixa dinàmica de la reivindicació de les pensions públiques..

Les pensions d’invalidesa es veuen afectades pel món laboral, la sanitat, la justícia, l’assistència social, el sistema públic de pensions, en definitiva el capitalisme i l’interès econòmic, que impera per sobre de la nostra salut, la nostra dignitat i el nostre futur.

ASSEMBLEA SALVEM LES PENSIONS DE NOU BARRIS
C/. Baltasar Gracian, 24-26. Barcelona
@salvemlespensions9barris@gmail.com
salvemlespensions.wordpress.com

(Ens reunim el primer i tercer dijous de mes de 18 a 20 hores.)

Deja un comentario

Archivado bajo Convocatòries

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s