Concentració en suport a la Naty en seu judici per reclamar la Incapacitat Absoluta

Cartell_Judici_Naty_14Juliol

CONVOCATÒRIA:
Concentració en suport a la Naty en seu judici per reclamar la Incapacitat Absoluta
El dijous 14 de Juliol se celebra el judici de la Naty, la noia malalta que va acampar el passat mes d’octubre davant de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) per reivindicar els seus drets.
La Plataforma d’Afectades de l’Institut d’Avaluacions Mèdiques (la PAICAM) convoca una concentració solidària a la porta del Jutjat Social 17 a les 9.00h per expressar el seu rebuig als criteris economicistes a l’hora d’atorgar o denegar pensions a les persones malaltes.
El proper dijous 14 de Juliol a les 9.00h la Plataforma d’Afectades per l’ICAM, la PAICAM, convoquem una concentració davant del Jutjat Social número 17 (situat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona) en suport a la nostra companya Natividad López. La Naty, com totes la coneixem, haurà d’afrontar un judici on reclamarà a l’Institut d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) i al Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) la Incapacitat Absoluta que li correspon per les diverses i greus malalties que pateix.
La Naty va donar a conèixer el seu cas el passat mes d’octubre, quan va acampar davant de l’ICAM durant prop de 3 mesos. Sota una pancarta que deia “Em voleu veure morta? Doncs viuré aquí”, la Naty reclamava que se li retornés la Incapacitació Total Permanent (o Absoluta) que se li havia concedit arran de les patologies que pateix, però que el mateix ICAM va decidir retirar-li. Paral·lelament, va presentar una demanda contra aquesta decisió i el proper dijous, finalment, se celebra el judici.
Aquesta problemàtica s’emmarca en la lluita de la PAICAM, des d’on venim denunciant la deriva economicista de l’ICAM i de l’INSS, que els darrers anys a supeditat la seva pràctica a criteris econòmics enlloc de mèdics o humans. Les persones malaltes sense possibilitat de treballar entren en litigis judicials –llargs, costosos i penosos—i mentrestant, sense cap tipus d’ingrés, pateixen un greu risc d’exclusió social. En el cas de la Naty, per exemple, la situació d’alta mèdica suposa privar-la de la minsa prestació de 300 € que fins ara percebia i suposaven la seva única font d’ingressos.
Arran de l’acampada de la Naty, diverses persones i col·lectius vam decidir posar en marxa la PAICAM amb l’objectiu de denunciar els criteris economicistes de les administracions a l’hora d’imposar altes mèdiques i denegar invalideses. També volem
posar llum sobre el gran patiment que experimenten tantes persones i fomentar el suport mutu i l’autoorganització davant les injustícies com aquesta. Les treballadores i treballadors no som mercaderies i tenim dret, quan emmalaltim, a rebre un tracte digne i just.
Solidaritza’t i lluita amb nosaltres!

Més info
Bloc: http://paicam.blogspot.com.es/
Facebook: Plataforma d’Afectats per l’ICAM i l’INSS
Twitter: <a href=”http://@LaPAICAM&#8221; target=”_b

Deja un comentario

Archivado bajo Concentració

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s