Campanya de reclamació de la revalorització de les pensions pel 2012

Des de les Assemblees de Sants i Les Corts, amb la col·laboració del Centre Social de Sants, estem impulsant la campanya de reclamació de la revalorització de les pensions del 2012, iniciada pel Col·lectiu Ronda.

Explicat de forma ràpida, el Govern publicà un Reial Decret-Llei (28/2012, de 30 de novembre) que, injustament i en contra de l’article 48 de la Llei General de la Seguretat Social, nega l’actualització anual de les pensions segons l’IPC. El pitjor del cas és que a sobre l’aplica retroactivament.

La campanya insta a les persones pensionistes a reclamar l’actualització de les seves pensions pel període de Gener a Novembre del 2012 (o sigui: l’aplicació del Reial Decret-Llei, no pot ser retroactiva).

Malgrat que les reclamacions s’han de fer individualment, volem fer una presentació col·lectiva per a col·lapsar l’administració i fer pressió el proper dimecres 22 de maig a les 11h a l’oficina del INSS del carrer Numància, 23.

Tant l’Assemblea de Sants com el Centre Social de Sants i el Col·lectiu Ronda, donaran suport logístic i assessorament als pensionistes que vulguin fer la reclamació, però és important és que la mateixa gent pensionista s’impliqui i s’auto-organitzi.

Informació i documentació: https://salvemlespensions.wordpress.com/

Vídeo de la presentació de la campanya: http://youtu.be/Pm_wnYtyL48 (19’52»)
Vídeo complert, amb preguntes i respostes: http://youtu.be/aSqV_N8EQCI (46»30′)

Preguem que feu difusió d’aquest text. Si no sou pensionistes, segur que teniu familiars o coneguts pensionistes.

3 comentarios

Archivado bajo Informació

3 Respuestas a “Campanya de reclamació de la revalorització de les pensions pel 2012

 1. Oscar Balsells Giralt

  Hola, avui passant per la plaça de Sants m’hi assabentat d’aquesta campanya.
  Jo ja tinc fetes la sol·licitut i la reclamació previa i, naturalment, totes dues denegades. Ho vaig fer amb els impressos que el col·lectiu Ronda va penjar a la seva página.
  Vaig preguntar, en aquesta mateixa página, que es el que calia fer i al no rebre resposta ho tinc parat i d’això ja han passat mes de 30 dies.
  No se si encara hi estic a temps. algú hem pot informar?

  Me gusta

  • Són 30 dies hàbils, potser encara estàs a temps. Has de presentar una demanda davant els Jutjats Socials, a Ronda St. Pere. Si ja han passat els 30 dies hàbils, has de recomençar el procès, però per experiència consideren la sol·licitud com a reclamació prèvia i contestan ràpid.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s